JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 12.05.2005

Venäjä tasoitti 3-3:een ottelun puolivälissä

RC Eemeli käyttää lakkoilevaa haamukirjoittajaa ja julkaisee juoksijoiden kauhuksi jääkiekkoaiheisen tiedotteen

Hovi, Tampere. -- Venäjä ja Suomi ratkaisevat parasta aikaa paremmuuttaan jääkiekon MM-kisoissa Wienissä. Aina eivät jääkiekko-ottelut kuitenkaan ole yhtä tasaisia.

Eräskin ottelu päättyi tänä talvena numeroihin 48-0. Kyseessä oli luonnollisesti Mexico Cityssä 11.03.2005 pelattu MM-kisojen 3. divisioonan ottelu Meksiko-Armenia, jossa isäntäjoukkue varmisti nousunsa 2. divisioonaan yhdessä Etelä-Afrikan kanssa Islannin ja Turkin tilalle - samojen maiden jotka sieltä viime vuonna olivat pois nousseet.

Tulos 48-0 on sikäli hyvin merkittävä, että pitkäänhän kansainvälisten otteluiden voittoennätystä piti hallussaan Kanada, joka vuoden 1949 MM-turnauksessa Tukholmassa päihitti jalkapallohousuissa pelanneen Tanskan joukkueen 47-0. Olkoonkin, että sittemmin 15.03.1987 Perthissä Australia C-ryhmän MM-kisoissa nujersi Uuden-Seelannin 58-0, niin veikkaan että Meksikon pelaajilla on ollut tämä legendaarinen vuoden 1949 ottelu mielessään viimeisessä erässä. Voimme vain kuvitella millä elkeillä juhlinta Lomas Verdes -areenan 1100 fanaattisen katsojan silmien edessä on tapahtunut, kun tämän kuumaverisen kansakunnan edustaja Eduardo Peon on Alexis ja Adrian Cervantesin syötöistä viimeistellyt loppunumeroiksi 48-0 ajassa 59.59!

Vuoden 1949 Tukholman turnauksesta muistamme tietysti myös sen, että hävittyään alkusarjassa Ruotsille 1-12 ja Tshekkoslovakialle 2-19, sekä voitettuaan lohdutussarjassa Norjan 7-3 ja Belgian 17-2, oli toista kertaa MM-kisoihin osallistuneella Suomen joukkueella varmasti melkoiset odotuksen kisojen päättävää Tanska-ottelua kohden. Maali-iloittelu jäi kuitenkin näkemättä, kun juutit luovuttivat koko lohdutussarjan hävittyään sen avausottelussa Belgialle 3-8. Seuraaviin kisoihin joukkueiden määrää sitten pienennettiinkin kymmenestä kuuteen, joskin sitä seuraavana vuonna nostettiin taas seitsemään että saatiin Suomi mukaan. Tanskan paluuta korkeimmalle MM-tasolle piti odotella 54 vuotta päivämäärään 26.04.2003 saakka, jolloin Hakametsän jäähallissa 3680 maksanutta ja yksi lahjakortillinen katsoja todisti joukkueen ällistyttävää 5-2 -voittoa Yhdysvaltain edustusjoukkueesta.

Meksiko-Armenia -otatuksen ottelutilasto paljastaa kaikenlaista jännää: Adrian Cervantes on juhlinut 13+9=22 tehopisteellä sekä saanut kiekon reppuun 18 laukauksestaan vaatimattomalla 72 % varmuudella. Huikein hetki Cervantesille on sattunut ensimmäisen erän toiselle puoliskolle, jolloin mies on välillä 12.52-13.15 tehnyt hattutempun 23 sekunnissa sekä hilannut joukkueensa etumatkaa 4-0:sta 7-0:aan yhdessä hujauksessa. Ensimmäisen erän viisi maaliaan on Cervantes upottanut 4.34 minuutin sisällä. Melkoisen lyömättömän tempun on tehnyt myös Eduardo Glennie, joka ensimmäisen erän viime hetkillä välillä 18.31-19.42 on Danien Pineron istuessa jäähyaitiossa laukonut yhden jäähyn aikana kolme alivoimamaalia.

Armenia on aloittanut sikäli varsin väkevästi, että vielä ajassa 9.08 Simon Yeghyayanin joutuessa koukkaamisesta jäähylle on Meksikon johto ollut vain 1-0. Vaikka maalivahti Armen Lalayan onkin sittemmin joutunut antautumaan vielä 47 kertaa lisää (huomaa, että päävalmentaja Gagik Vardanyan ei ole siitä huolimatta vaihtanut molaria, eikä edes vetänyt tätä pois maalilta viime minuutilla), niin on merkillepantavaa myös se tosiasia, että Lalayan on suorittanut ottelussa hämmästyttävät 73 torjuntaa ja pelkästään toisessa erässä 29! Tämä puolestaan merkitsee sitä, että Meksiko on laukonut kohti maalia toisessa erässä 47 kertaa ja koko ottelussa 121. Armeniakin on yltänyt 8 laukaukseen, jotka kaikki tosin Andres de la Garma on Meksikon veräjänvartijana vaivatta poiminut. Uutterin laukoja Armenian joukkueessa on ollut Hovnan Markosyan; peräti viisi näistä kahdeksasta on merkitty hänen nimiinsä.

Toisessa erässä on Tatul Jamalyanin pinna ollut selvästi kireällä. Mies on aloittanut erän huitomisesta saadulla kahden minuutin jäähyllä, jonka aikana Eduardo Glennie on kuitannut Meksikolle 17-0 -johdon. Toinen jäähy on tullut takaapäin taklaamisesta ajassa 33.46 ja kun Roberto Chabat on rokottanut 10 sekuntia myöhemmin tilanteeksi 26-0 on Jamalyanin hermo jäähyaitiossa pettänyt lopullisesti ja tuloksena päätuomari Bradley Albers on passittanut miehelle 10+10+20 minuutin rangaistuksen. Liekö ollut Jamalyanilla skismaa Albersin kanssa, olihan tämä edeltäneessä Irlanti-ottelussa määrännyt Jamalyanin kahdesti pienen ajan sisään jäähyaitioon sillä seurauksella että David Gibson pääsi iskemään ratkaisevan 11-0 -maalin Armenian verkkoon.

Toisissa MM-kisoissaan pelanneen Armenian kisat eivät muutenkaan ole menneet ihan putkeen. Jo avausottelussa maan 390 rekisteröidystä pelaajasta koottu yhdistelmä koki Etelä-Afrikalle tappion 1-33 (lohdutusmaalin viime minuutilla iski Simon Yeghyayan) sekä myöhemmin Irlanille 1-23 (jälleen maalintekijänä Yeghyayan) ja Luxemburgille 3-38. Viimeksi mainitussa Raffi Kajberouni on tehnyt sikäli historiaa, että hänen maalillaan Armenia on johtanut ottelua Luxemburgia vastaan 14 sekunnin ajan välillä 4.16-4.30! Armen Lalayan on Armenian maalilla joutunut melkoisen tulituksen kohteeksi: neljässä ottelussa 315 laukausta, joissa 173 torjuntaa sekä 142 päästettyä maalia.

Vielä viime vuonna Reykjavikissa ensimmäisissä MM-kisoissaan Armenia pelasi selvästi paremmin häviten tosin Islannille 0-30, mutta Irlannille vain 1-15, Meksikolle 0-17 ja Turkille niinkin niukasti kuin 1-11. Niinpä Armenian jääkiekkoliiton johtaja Karen Khachatryan totesikin, että tämänvuotiset kisat menivät pieleen ja suuria muutoksia tarvitaan lajin kehittämiseksi Armeniassa, jossa toistaiseksi on vasta kaksi jäähallia sekä kolme ulkokenttää.

Mainittakoon, että 2. divarista ykköseen nousivat tänä vuonna Kiinaa ja Romaniaa korvaamaan Kroatia ja Israel sekä 1. divarista varsinaisiin MM-kisoihin Norja ja Italia Saksan sekä Itävallan tilalle.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.